fbpx

Om Knut och Flora

Knut och Flora är en liten butik med ett noga utvalt sortiment av snören och diverse annat material för makramé och virkning. 

Hej och välkommen till min lilla digitala kreativitetslåda!

Jag som driver Knut och Flora heter Therese och jag jobbar huvudsakligen som kommunikatör och grafisk formgivare. Men på fritiden är jag makramémakare, virkare, konstnär och pysslare inom diverse olika genrer och tekniker.

Att knyta markamé och måla blommor ligger mig allra varmast om hjärtat och är liksom mitt signum som designer och formgivare, därav namnet Knut och Flora.

Makramé – kärlek vid första knuten

Makramé provade jag första gången 2019. Jag knöt så att fingrarna blödde. Bokstavligen. Och jag slutade aldrig.

Men jag lärde mig att hitta snören som var snällare mot fingrarna så att jag med tiden kunde knyta utan att plåstra alla fingertoppar.

Några år senare, med nästan dagligt knytande i bagaget, så vill jag gärna dela med mig av mina egna favoriter bland snören och tillbehör.

Skaparglädje är den sanna glädjen

Det är så mycket som är bra med att skapa! Det är lugnande, terapeutiskt och glädjande. Bara för att räkna upp några av fördelarna. Därför brinner jag för att kunna inspirera till och lära ut makramé till andra som kan ha lika mycket glädje av knytandet som jag har.